a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

Over dinosaurussen enzo (3KB)

  /  Nieuws   /  Over dinosaurussen enzo (3KB)

Over dinosaurussen enzo (3KB)

Ons thema had een leuke start met onze uitstap naar het huis van kina! Ben je benieuwd naar wat we daar allemaal deden? Bekijk dan zeker het blogbericht op de website!

Na deze leerrijke start gingen we aan de slag met het thema “over dinosaurussen enzo”, een thema dat al vaker naar voren was gekomen bij onze brainstorms “waarover wil je leren?”. We leerden meer over de soorten dinosaurussen, skeletten, eieren en vulkanen. Dat probeerden we weer te geven in een van onze knutselwerkjes: een 3D-dinolandschap.

Dit was ook het thema vlak voor de paasvakantie: we gingen aan de slag met heel wat touw en wol om een paasmandje te maken. Op donderdag 31 maart speelden we heel wat spelletjes om een eitje te verdienen in het mandje. Goed gedaan! En over eitjes gesproken: we probeerden ook een dino-ei te laten groeien. Alleen toen de T-rex volgroeid was is hij verdwenen…. een mysterie dat nooit zal opgelost raken…

Er werd ook heel wat feest gevierd dit thema: Metin Han werd 6 Jaar! Hieperdepiep hoera! En Abdilkerem verloor een eerste tand: HOERA! Er werd heel wat gezongen op de feestjes, we hadden de smaak te pakken! Dus een dinolied leren kon niet ontbreken. Je kan het hieronder beluisteren en samen met uw kleuter in koor zingen :-).

Maar er was ook veel interesse in de vulkanen! Die hadden we namelijk ook van wat dichterbij bekeken in het museum. Zo gezegd zo gedaan gingen we dan maar onze eigen vulkaan laten uitbarsten! En zo begonnen we aan ons papier-marché project: de vulkaan. Het duurde enkele dagen voordat onze vulkaan klaar was, maar het zou voor een explosief einde van het thema zorgen 😉 geniet hieronder mee van de uitbarsting!

Ohja! En op 1 april nam de juf alle kleuters eens goed beet… wisten jullie dat je potloden kan laten groeien in de tuin als het sneeuwt? De reacties waren alvast om nooit te vergeten. 1 April! En nu genieten van de vakantie, daarna starten we met een heel kunstig thema “Iedereen kunstenaar”.