a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

HET KLEURENMONSTER (3KB)

  /  Uncategorized   /  HET KLEURENMONSTER (3KB)

HET KLEURENMONSTER (3KB)

Twee weken geleden startte er een nieuw thema: het kleurenmonster.

Een monstervriend kwam in onze klas, helemaal in de war. Wat hij voelde was bang en blij en boos en verdrietig en kalm en en en… alles door elkaar!

Samen probeerden we de emoties te sorteren en na te denken over hoe we het kunnen herkennen: boos is vuurrood! Dan ben je echt zo boos dat je soms wel eens iemand pijn doet. En zwart, dat is als je heel erg bang bent! Bijvoorbeeld als je mama of papa er niet zijn. Blij was dan weer geel zoals de zon, je springt in de lucht en juicht! Een voor een sorteerden we de gevoelens voor het monster. We legden hem uit hoe het voelt en wanneer we het voelen.

We bekeken alle gevoelens van dichterbij. Ook conflicten en rust kregen een plaatsje dit thema! Samen zochten we oplossingen voor onze ruzies en maakten we een herstelmuur. Vanaf nu kunnen we zelf proberen een ruzie op te lossen door naar onze goede oplossingen te kijken. En wanneer we boos, bang of verdriet hebben dan kunnen we altijd langs bij Kikkertje rust. Die heeft allerlei spulletjes en oefeningen om terug rustig te worden.

Het was een heel leuk thema vol gevoelens, gesprekjes, rustpogingen en tellen. Maar nu vertrekt ook het kleurenmonster terug naar poppenland. Wie zal er volgende week op bezoek komen… 😉