a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

BOEKENFEEST! – 1KC

  /  Uncategorized   /  BOEKENFEEST! – 1KC

BOEKENFEEST! – 1KC

De afgelopen 2 weken vond er een heus boekenfeest plaats in 1KC! Het boekenfeest begon met het meebrengen van ons lievelingsboek! Dat bleek geen makkelijke opdracht! Doorheen de 2 weken kwamen alle lievelingsboeken eens aan bod! We mochten dan eerst zelf iets vertellen over ons boek en daarna las de juf ons boek voor! We waren fier op ons lievelingsboek en genoten van het voorleesmomentje! Het was heel fijn om elkaars lievelingsboek te leren kennen.

We begonnen de eerste week dus met een kennismaking met de lievelingsboeken, maar we namen boeken in het algemeen ook uitgebreid waar. Hierbij kwamen begrippen: groot/klein, voorkant/achterkant aan bod. We leerden dat een boek bestaat uit een kaft met bladzijden in waarop zowel tekst als prentjes staan.

Samen met juf Lien maakten we tijdens de eerste week een boekenhoedje om in ons lievelingsboek te gebruiken als bladwijzer! Juf Lien leerde ons ook dat er heel wat verschillende boekjes bestaan, hoe we met die boekjes moeten omgaan en waar we boekjes kunnen vinden? (in een bibliotheek!)

In het tweede deel van de eerste week maakten we samen met onze klaspop Jules en juf Emma een vriendenboek voor Jules! Alle vriendjes van onze klas kregen er een plaatsje in! We sloten de eerste week af met het rangschikken van boeken van klein naar groot! Dit was geen makkelijke opdracht maar we deden allemaal enorm ons best! Sommige kleuters mochten hierbij ook voor het eerst zelf aan de slag met een schaar! Dikke proficiat! 😉 Vrijdagnamiddag kwamen we wel voor een grote uitdaging te staan: een boekenboef had al onze lievelingsboeken gestolen en verstopt in onze klas! Als echte speurneuzen trokken we samen op een heuse speurtocht! Door een goede samenwerking vonden we alle lievelingsboeken terug en versloegen we de boekenboef! We leerden hem dat hij geen boekjes mag stelen, maar wel boekjes kan lenen in een bibliotheek!

In de tweede week deden we het volgende: een boekendans, we maakten het vriendenboek compleet, we werkten onze logische volgorde van de boekjes af, we speelden een boekjesmemory, we leerden een boekjesversje en we maakten een boekenfeest affiche voor aan het raam. Bij goed weer mochten we ook buitenspelen: klimmen en klauteren op het nieuwe avonturenpark, rijden met fietsen, tekenen met krijtjes en nog veel leuks!

We sloten het thema af met een gezamelijk voorleesmoment met juf Emma in onze eigen bibliotheek! Dit was heel gezellig!

Doorheen de twee weken deden we het volgende in de hoekjes:

  • In de boekenhoek stond er elke dag een nieuw soort boek centraal.
  • De poppenhoek werd omgetoverd tot een bibliotheek waar we met onze eigen bibliotheekkaart een boekje konden ontlenen.
  • In de zandbak gingen we opzoek naar boekenpuzzels: van onszelf met ons lievelingsboek.
  • We speelden met het boekjesrad waarbij we op zoek gingen naar prentjes uit een boek.
  • De grote boekenkast: We legden de boeken op de juiste plaats door de boekjes te meten in de omtrekken.
  • In de snoezeltent konden we ons eventjes terug trekken om rustig een boekje te kijken of te vertellen aan één van de knuffels!
  • Uitzonderlijk: mochten we ook eens verhaal bekijken of luisteren op de computer.

Kijk en geniet mee van ons boekenfeest in de klas, en hopelijk kunnen we het boekenfeest thuis verder zetten (bijvoorbeeld: met een leuk voorleesmomentje voor het slapengaan of een uitstap naar de bibliotheek …)?