a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

Lezen is een feest! (1KA)

  /  Uncategorized   /  Lezen is een feest! (1KA)

Lezen is een feest! (1KA)

De afgelopen weken was het een echt boekenfeest in onze klas! Samen lazen we talloze boeken: boeken die in onze boekenhoek lagen maar ook boekjes die de kleuters zelf meebrachten. Al deze boeken kregen tijdens het thema een vaste plek in onze themahoek “De bibliotheek”. Daar leerden we onze boekjes mooi uitstallen en leerden we boekjes uitlenen en terugbrengen zoals in een echte bibliotheek!

Ook leerden we hoe we goed voor onze boekjes moeten zorgen, want Jules wist niet helemaal hoe het moest. Hij wou geen boekjes delen, liet boeken op de grond liggen en stapte zelfs op enkele boekjes! Gelukkig wisten de klasvriendjes wel hoe het moest en leerde Jules dat we boekjes lezen op een bankje en dat samen lezen in een boekje ook heel erg leuk kan zijn.

In de knutselhoek hebben we heel wat dingen gedaan. Zo leerden we het liedje 1, 2, 3, 4 hoedje van papier en maakten we ook hoedjes van papier. We versierden onze eigen boekenlegger en kleurden leuke posters van de jeugdboekenmaand. Zo kon iedereen zien dat 1KA mee feest met de jeugdboekenmaand van 2021.

Samen met juf Katrien maakten de kleuters boekenboxen die we konden gebruiken in onze bibliotheek. Zo konden we onze boekjes nog beter sorteren en zorgen voor onze boeken. Omdat er altijd nog wel een boekje in de boekenboxen bij kan gingen we aan de slag met de verteldobbelsteen. De kleuters verzonnen zo zelf hun verhaal over Jules! Zo was Jules samen met zijn vrienden aan het schilderen op de muur en werd de hond daardoor boos. Per ongeluk sprong de hond daarom op Jules. Dat bracht hem natuurlijk veel verdriet! Gelukkig hielpen Jules zijn mama en papa door een pleister op het hand van Jules te kleven en de hond op straf te zetten in zijn hok. Een gek verhaal… of juist heel fantasierijk! 🙂

Het was in ieder geval een heel leuk thema! Volgende week starten we met iets nieuws… iets over een kip en een ei! 😉