a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

Met een boekje in een gezellig hoekje – 1KB

  /  Uncategorized   /  Met een boekje in een gezellig hoekje – 1KB

Met een boekje in een gezellig hoekje – 1KB

De afgelopen twee weken was het een groot boekenfeest in onze klas! Iedereen mocht zijn lievelingsboek meebrengen. Iedere dag koos Jules met zijn onschuldige hand één lievelingsboek uit de stapel. De kleuter van wie het boekje was, mocht dan op de stoel van Jules komen zitten en even vertellen waarover zijn / haar lievelingsboekje gaat. Nadien las juf het lievelingsboek voor aan de andere vrienden van de klas. Wat waren ze fier om hun lievelingsboeken met elkaar te delen!

We leerden dat er verschillende soorten boeken bestaan: strips, prentenboeken, kookboeken, voel- en luisterboeken, zoekboeken, leesboeken, gaatjesboeken, kranten en tijdschriften, enz. We waarneemden de verschillende boeken en leerden enkele belangrijke begrippen zoals groot/klein en voorkant/achterkant. Daarnaast kwam ook Jantje Plezantje, een vriend van Jules, naar de klas. Jules wist niet goed hoe hij een boekje moest lezen. Jules liet boekjes op de grond liggen, maakte ezelsoren aan de bladzijden, kleurde met potloden in de boeken, scheurde bladzijden uit de boeken en knabbelde met zijn tanden aan de bladzijden. Niet goed van Jules, maar gelukkig wist Jantje Plezantje heel goed hoe we moesten zorgdragen voor onze boeken.

In onze themahoek ‘de bibliotheek’ leerden we onze boeken mooi uitstallen en sorteren volgens soort. We konden er boekjes uitlenen en terugbrengen. Juf had voor iedereen een bibliotheekkaart gemaakt. Zo konden we boeken uitlenen zoals in een echte bibliotheek.

Met papier en boeken kunnen we heel veel doen! We hielden een boekendans, verstopten ons onder kranten en leerden om boeken te rangschikken van klein naar groot.
In de knutselhoek hebben we heel wat mooie kunstwerken gemaakt. Zo leerden we het liedje 1, 2, 3, 4 hoedje van papier en maakten we samen een kleurrijk hoedje van papier. We versierden onze eigen boekenlegger en kleurden leuke posters van de jeugdboekenmaand. Zo kon iedereen meevieren met 1KB!

Kijk en geniet mee van ons boekenfeest in de klas en hopelijk kunnen we het boekenfeest thuis verder zetten!  (bijvoorbeeld: met een leuk voorleesmomentje voor het slapengaan of een uitstap naar de bibliotheek)