a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

3KB gaat naar de ruimte

  /  Nieuws   /  3KB gaat naar de ruimte

3KB gaat naar de ruimte

De voorbije twee weken vlogen voorbij! We genoten met volle teugen van het thema “Ik wil naar de maan”! Het begon allemaal met een nieuwe postkaart van onze klasvriend Florian. Deze keer was hij niet op de noordpool of zuidpool maar in de ruimte! Ook daar weten we niet erg veel over, dus het was het perfecte moment om meer te weten te komen over de maan, de zon, de aarde en ons gehele zonnestelsel!

Het thema de ruimte, zou het thema de ruimte niet zijn als we geen raket hadden. We knutselden heel wat raketten: eentje voor onze astronautenhoek maar ook eentje om écht te lanceren! Je hoorde het misschien van uw kleuter maar wij vlogen écht naar de maan met onze raket! Je zag ons misschien zelfs in de lucht boven Mariakerke ;-). Geniet zeker mee van de lancering in onderstaand filmpje!! En we gingen ook creatief aan de slag: we tekenden en schilderden raketten.

Verder leerden we ook een speciale Alientaal van Hakka en Plakka. We leerden woorden in lettergrepen hakken en ze terug aan elkaar metselen. Dit konden we dan gebruiken in onze astronautenhoek, want daar waren af en toe wel eens aliens te zien! Samen met Alien Paxi leerden we meer over het zonnestelsel, hij nam ons mee in verschillende educatieve filmpjes over de ruimte en ons zonnestelsel.

Er was ook feest! Memunat werd 6 jaar, hieperdepiep hoera!

Voor we het wisten was het thema helaas alweer voorbij! Dat einde kwam in zicht toen we hoorden dat onze vriend Florian terug zou gaan landen op de aarde. Vrijdag om stipt 10u30 crashte hij in onze klastuin. 😉 Maar wat zijn we blij dat hij veilig en wel terug in de klas is. Zijn reisavonturen zitten er weer op, volgende week starten we met een van de gekste thema’s: In het circus!

Geniet hieronder mee van ons thema via foto’s en filmpjes!