a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

Wat was er eerst de kip of het ei? (1KC)

  /  Uncategorized   /  Wat was er eerst de kip of het ei? (1KC)

Wat was er eerst de kip of het ei? (1KC)

Na een onderdompeling in de wondere wereld van de boeken was het tijd om de buitenwereld in te trekken. Gelukkig was het mooie weer de afgelopen week ook van de partij! We genoten van dat zonnige weertje tijdens de buitenspeelmomenten en we picknickten ook meermaals buiten in het zonnetje. Maar ook in ons klasje was er heel wat verandert: zo heerste er een lentesfeertje in ons klasje, had onze bibliotheek plaats gemaakt voor een bloemenwinkeltje en in onze kring hadden we een gast op bezoek die zich verstopt had in een gek huisje namelijk ‘een ei’. ‘Wat zit daar in juf?’ was een veelgestelde vraag! Maar al snel kregen we daar een antwoord op, want het ei brak plots open en er kwam een kuikentje uit gekropen! We luisterden naar het verhaaltje van ‘Rikki en Mia de Kip’ en trokken vervolgens onze jassen aan om in onze eigen mini-boerderij een bezoekje te brengen aan de ECHTE kippen! Dit vonden we beestig fijn!

Na het bezoekje aan de kippen op de mini-boerderij tekenden we zelf een ‘gekke’ kip! Prachtige resultaten werden geboren! Proficiat aan de kleine kuikentjes van 1KC! De rest van de week zaten we ook niet stil hoor, we speelden in de nieuwe hoekjes in de klas: zo zochten we de juiste eieren bij de kippen, speelden we met de kip en de kuikentjes in onze speelgoedboerderij, versierden we knotsgekke eieren naar onze eigen fantasie, sorteerden we eieren volgens kleur en nog veel leuks! Kijk zelf maar eens mee! We knutselden ook ons eigen paasmandje: ‘de Kip’, dat we dan later kunnen gebruiken voor als we paaseitjes gaan zoeken! 😉

Op het einde van de week vertelde juf ons het verhaaltje: ‘Kom uit het ei, kleintje’ en aansluitend bij dit verhaal maakten we ons eigen droomei, waaruit wel een heel bijzonder kuikentje komt gekropen! Herken je de kuikentjes? Het zijn de kuikentjes van 1KC!

Door de huidige Coronamaatregelen zal de deur van ons klasje de komende week dicht blijven en blijven wij een weekje extra thuis bij mama & papa. Geniet van deze ‘paaspauze’ en de aansluitende paasvakantie en wij zien jullie graag binnen 3 weekjes terug (op maandag 19 april 2021) voor meer lentekriebels 😉 Houd het veilig, verzorg jullie goed en een vrolijk paasfeest!