a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

uitstap: piratendag gent 2022 (3KB)

  /  Nieuws   /  uitstap: piratendag gent 2022 (3KB)

uitstap: piratendag gent 2022 (3KB)

Juni staat vol met leuke activiteiten voor onze derde kleuterklas, ook afgelopen donderdag was mooi gevuld met een uitstap! We werden namelijk uitgenodigd door Piraat Isabella en Piraat Rosita om mee te varen op hun kleine piratenboot. We moesten maar enkele dingen doen om te mogen meevaren: eruitzien als een piraat, een vlag maken, een liedje leren en… ohja bewijzen dat je een echte piraat bent natuurlijk!

Al vroeg vertrokken we op pad naar het centrum van Gent, want daar zouden de piraten op ons wachten. Alleen waren ze nergens te vinden met hun boot. We zwaaiden alvast eens met de vlag, maar ze kwamen maar niet naar ons toe. “Misschien zijn ze frietjes aan het eten?” vroeg iemand. Wel, er zat maar een ding op: we moeten ze gaan zoeken. Op ons pad kwamen we verschillende graffititekeningen tegen zoals doodshoofden: de kleuters waren er alvast van overtuigd, die tekeningen zijn gemaakt door piraten!

Al snel kwamen we hen tegen in het graffitistraatje en zo begon onze dag. We deden tal van piratenproeven: op 1 been lopen, met onze buddy stappen alsof we een houtenbeen hadden, een kanonnenspel bij de Dulle Griet, een piratendans,… Dat was alvast reuzefijn! Maar het leukste van al? We waren geslaagd voor de piratenproeven en mochten mee varen op de kleine piratenboot. We zagen heel Gent van op het water. De kleuters genoten!

En op het einde was er ook nog een schat! En wel een heel lekkere schat… een ijsje! We sloten onze dag af met een afkoelend piratenijsje en namen nadien afscheid van de piraten. Piraat Isabella en Piraat Rosita: BEDANKT voor de leuke Piratendag! We varen volgend jaar graag nog eens mee!

Het was weer een onvergetelijke dag! Geniet mee van de sfeerbeelden!