a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

Thema Sinterklaas (3kb)

  /  Uncategorized   /  Thema Sinterklaas (3kb)

Thema Sinterklaas (3kb)

De afgelopen twee weken mochten we genieten van de spannendste tijd van het jaar: de komst van Sinterklaas. We beleefden dit thema dan ook intens, er waren heel wat Sintkriebels en vreugde sprongetjes! In de hoeken deden we allerlei pieten-taken: pakjes rondbrengen, kleren van de pieten verzorgen en verkopen aan elkaar, chocoladeletters maken uit plasticine en nog veel meer! We mochten ook voor het eerst aan de slag met de sprekende muur.

Samen maakten we een aftelkalender en begonnen we aan onze pietenmutsen. Ook maakten we een pietenportret: we herhaalden de schrijfdans van de liggende 8.

Om onze Sintkriebels wat onder controle te krijgen gingen we ook wat pietenkunstjes doen in de turnzaal en kwamen we tot rust met een pepernoot. 😉

Enkele dagen voor de komst van Sinterklaas mochten we onze schoen zetten. Een hele gebeurtenis aangezien de juf zei dat omdat ze zo’n grote schoen had, ze waarschijnlijk ook heel wat snoepjes en koekjes ging krijgen want er past veel in! De kleuters waren toch nog niet zo zeker of de juf nu écht de grootste schoen had dus gingen we dat maar eens onderzoeken door te meten en vergelijken van al onze schoenen. Het bleek dat de juf dus toch de grootste schoen had, de klaspop de kleinste. Gelukkig hadden de kleuters een perfecte oplossing: we delen al het snoepgoed dat gestrooid wordt, ongeacht grootte van schoen. Goed opgelost dus!

Dit thema mochten we voor het eerst op de computer oefenen en spelletjes van het Sinterklaasjournaal spelen. Omdat we maar 1 computer hebben in de klas, maakten we ook eens een “uitstapje” naar de computerklas van onze school. De kleuters waren alvast razend enthousiast om dit nieuwe lokaal te zien en allemaal tegelijk spelletjes te mogen spelen. Al was het hanteren van die rare muis toch een uitdaging! 😉

Na de komst van de rommelpieten (en wat een rommel hadden die gemaakt zeg!) was het eindelijk tijd voor de komst van Sinterklaas! We oefenden ons dansje en liedje supergoed en gaven een Sintig-optreden! En dan kwamen de cadeautjes… een mooie afsluiter van dit mooie thema! Nu kan de rust wat terugkeren in het thema kerstmis.