a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

Thema hulpdiensten (3KB)

  /  Nieuws   /  Thema hulpdiensten (3KB)

Thema hulpdiensten (3KB)

De afgelopen twee weken werkten we rond de hulpdiensten. We onderzochten wat een brandweer- en politieman/vrouw moet kunnen en ook moet doen. Dat deden we door heel wat boeken te lezen over deze (super)helden, maar ook door écht met hen te praten. Wat hadden wij een geluk zeg: de brandweer en de politie kwamen op bezoek op onze school.

Aan de brandweerman stelden we heel wat vragen over zijn kledij, maar ook over hoe de brandweerkazerne eruitziet en hoe de brandweerslang werkt. De politie kwam met de combi! Gelukkig werd niemand in de boeien geslagen, maar we mochten wel allemaal eens écht in de politiecombi zitten. Wat was dat fijn! Een reuzedankjewel aan de brandweerman en politiezone Gent voor jullie bezoek!

Binnen dit thema werkten we ook aan een cadeautje voor een andere held: onze papa! We wensen alvast alle papa’s een fantastische Vaderdag: Lang leven onze superheld papa!

En we kregen nog meer bezoek: want onze geliefde poppenvriend Piet de Politie was ook van de partij! Gelukkig maar want we hadden te maken met een taartendief… gelukkig hebben de kleuters en Piet dit allemaal goed opgelost. Verder speelden we fijn in onze hulpdiensthoekjes en leefden we ons in als echte brandweermannen en brandweervrouwen. Het was weer een geslaagd thema! Geniet hieronder mee van de sfeerbeelden.