a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

Thema dierenarts (3KB)

  /  Nieuws   /  Thema dierenarts (3KB)

Thema dierenarts (3KB)

De afgelopen weken leerden we meer over de dierenarts, huisdieren en het leren verzorgen van dieren in het thema de Dierenarts. Ons thema begon alvast vol spanning, want op de eerste dag mochten we een bezoekje brengen aan een echte dierenartspraktijk op Mariakerke. (De foto’s daarvan kan je zien op de blog!). Na dat bezoek gingen we natuurlijk zelf aan de slag: we gingen ook een dierenziekenhuis maken waarin we al onze zieke dieren konden genezen. Zo gezegd, zo gedaan: onze poppenhoek werd een dierenziekenhuis en onze winkel een apotheek. Weken lang werden alle zieke dieren(knuffels) goed verzorgd door tal van dierenartsen. Gelukkig zijn ze nu aan de betere hand 😉

Naast het verzorgen van dieren gingen we ook aan de slag met hoeveelheden en getallen! We speelden een vliegensvlug mepspel waar we evenveel poezen moesten zoeken, halli galli maar ook het spelletje hondje waf viel goed in de smaak. We hebben veel gezongen en leerden ook twee leuke versjes. Vraag gerust eens naar “hondje Fikske”… Kortom het was een leuk thema!

Volgende week starten we met hoogbezoek van enkele heksen… en maken we uiteraard lekkere insectensoepjes in het thema “Heksen”.

Maar eerst: geniet hieronder mee van de sfeerbeelden thema dierenarts!