a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

Thema De kikkerprins (3KB)

  /  Nieuws   /  Thema De kikkerprins (3KB)

Thema De kikkerprins (3KB)

De afgelopen twee weken brachten we een bezoekje aan het Sprookjesbos om daar het sprookje van De Kikkerprins te gaan ontdekken. Een magisch sprookje met een betovering, kikker, een (soms wat boze) prinses en een kus! Twee weken lang zagen we dit sprookje op verschillende manieren: via poppenspel, schaduwspel, via de lichttafel,… en leerden we het zelf vertellen. In de tweede week speelden we samen met een vriendje het verhaal uit en werd het ook gefilmd zodat jullie kunnen genieten van een magisch sprookje verteld door de beste vertellers 😉 (BEKIJK DE FILMPJES ONDERAAN)

Maar we deden ook nog heel wat andere dingen! We gingen aan de slag in de knutselhoek en maakten er prachtige kikkerprinsen: via stappenplannen, met verf en ook via schrijfdans. We leerden dit thema ook voor het eerst de B-bot besturen, een kleine robot waarmee je het hele sprookjesbos kon gaan ontdekken.

Een ander hoogtepunt van dit thema was de STEM-activiteit rond de drie biggetjes. Ik vertelde het verhaal en wat vonden we het toch jammer dat die biggetjes hun huisjes verwoest waren. Daar konden wij zeker iets aan doen! De kleuters hadden keuze uit heel wat bouwmateriaal en bouwden samen huisjes voor de biggetjes. Uiteraard moest hun bouwwerkje wel aan enkele criteria voldoen… die stelden we samen op: het huis moet muren hebben, een dak en ramen. En bovendien moest het ook sterk zijn, zo sterk dat de wolf het niet meer omver kon blazen. En dat gingen we natuurlijk testen met een echte wolf! (lees haardroger versierd als wolf…. 😉 ).

Het was weer een fantastisch thema! Bekijk hieronder de twee filmpjes waarin de kleuters het verhaal voor jullie vertellen. We zijn met zo’n grote klasgroep dat we het in twee filmpjes hebben gemaakt, dubbel genieten dus! Helemaal onderaan kan je ook door de sfeerbeelden scrollen. En dan nu… Sintvreugde!