a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

oP STAP IN HET VERKEER 3KB

  /  Uncategorized   /  oP STAP IN HET VERKEER 3KB

oP STAP IN HET VERKEER 3KB

Deze week startten we met een speciaal bezoek! Florian, onze klaspop, bracht een speciale vriend mee: Piet de politie, een vriend uit poppenland. Florian wou zo graag tonen aan Piet dat hij goed kon fietsen. Maar al snel konden de klasvrienden en Piet opmerken dat Florian niet klaar was om te fietsen… waar was zijn helm? Zijn fluojas? En er waren geen lichten op zijn fiets! Wat gevaarlijk allemaal! Gelukkig heeft Piet ons heel wat dingen geleerd deze week over het verkeer en weten we nu hoe we veilig in het verkeer op stap kunnen gaan.

Zo leerden we goed oversteken: eerst kijk je links, dan rechts en dan weer links! En blijf goed kijken of er geen auto of fiets komt. Om onze klas veiliger te maken hing Piet ook enkele verkeersborden op. Maar wat betekent zo’n rond blauw bord? En wat is het verschil met een vierkant blauw bord? Piet kon ons gelukkig een handje helpen! Nu weten we wat de verschillende vormen en kleuren betekenen en kunnen we veilig in het verkeer wandelen of fietsen.

Maar natuurlijk gingen we ook creatief aan de slag dit thema: we knutselden verkeerslichten, verkeersborden en zongen het lied “kijk links, rechts (oversteken)”. Het lievelingslied van Piet! En er werd nog meer gezongen, want we hadden een eerste verjaardag in onze vriendenklas. Abdilkerem mocht deze week 5 kaarsjes uitblazen. Hieperdepiep hoera!

Om onze week af te sluiten kon een dag vol fietsen en verkeersplezier niet ontbreken. Vrijdag was het eindelijk zover: de STRAP-dag! We fietsten en speelden op straat (en dat op een heel veilige manier zoals we hebben geleerd!). geniet hieronder mee van sfeerbeelden uit het thema!