a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

De bakker (3KB)

  /  Nieuws   /  De bakker (3KB)

De bakker (3KB)

De afgelopen twee weken werkten we rond het thema van de bakker. Dit thema werd al meermaals gevraagd in brainstorms en we hebben twee bakkerskindjes dus het moest er echt wel van komen! De eerste week startten we door een bezoekje te brengen aan Bakkerij Istanbul, de bakkerij waar Emir zijn papa werkt. De kleuters keken zo uit naar deze uitstap, en we leerden er al heel wat woordenschat zoals toonbank, oven, deeg,… Maar ook in de tweede week gingen we op uitstap: deze keer naar bakkerij De Dapper, de bakkerij van Elias zijn papa. Nu wisten we al heel wat maar konden we ook goed het verschil zien tussen bakkerijen: wat had deze bakkerij? Wat had de andere bakkerij?

Aan de hand van al deze waarnemingen gingen we ook aan de slag met het maken van onze eigen bakkerij: er werden broden, croissants en pretzels gemaakt uit zoutdeeg (niet om écht op te eten dus, maar wel leuk om te spelen!). En we leerden hoe we een klant kunnen zijn maar ook wat je moet zeggen en vragen als jij de bakker bent.

Aan andere tafels werd er dan weer druk gewerkt: er werden taarten versierd, donut- en Cupcake winkels klaargelegd via matrix, woorden gemaakt uit letterkoekjes en nog veel meer!

We vierden ook nog heel wat feest dit thema: Marthe werd 6 Jaar! Hieperdepiep hoera! Maar ook feest bij Memunat want haar broertje is geboren! Proficiat! En natuurlijk maakten we ons ook klaar voor het feest van de mama’s: Moederdag.

We hebben heel veel geleerd dit thema én nog belangrijker: ervan genoten (zeker van die stukjes taart die we na de bakkerij mochten opeten 😉 ). Graag nog eens een grote DANKJEWEL aan de papa’s van Emir en Elias voor het ontvangst, de gastvrijheid en het lekkers dat we kregen. Maar ook DANKJEWEL om ons zoveel te leren over jullie bakkerij.

Geniet hieronder mee van de themafoto’s.