a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Welkom

Contacteer ons op

09 226 76 82

    Volg ons

Image Alt

THEMA ‘mijn lichaam’ – 1KB

  /  Uncategorized   /  THEMA ‘mijn lichaam’ – 1KB

THEMA ‘mijn lichaam’ – 1KB

De afgelopen 2 weken leerden we samen met onze klaspop Jules meer over ons lichaam. Zo hebben we eerst ons eigen lichaam van kop tot teen waargenomen. We leerden stap voor stap ons eigen lichaam tekenen met onze belangrijkste lichaamsdelen. We dansten en zongen mee met themalied ‘hoofd, schouders, knie en teen’. We leerden onzelf meten met een blokkentoren en tekenden de omtrek van ons lichaam met krijt op de speelplaats tijdens een speeltuinmoment. Wow, wat zijn wij al groot!
We luisterden naar het verhaal ‘Anna poetst haar tanden’ en zo leerden we met een stappenplannetje zelf onze tanden poetsen.
We knutselden een puzzelmannetje en we mochten de omtrek van ons lichaam bekleven met playmais!
Op het einde van het thema kregen we ons diploma ‘Dit kan ik zelf!’. Wat kunnen we al veel! Tenslotte konden we in de hoekjes: spelen in het themahoekje met spiegels en allerlei kledij, gekke gezichtjes maken met een variatie aan materialen, Jules en Marie aankleden met magnetische kledingsstukken, spelen met het bingospel rond de verschillende lichaamsdelen, gekleurde ringen volgens patroontjes op onze vingers plaatsen en tot rust komen in de boekenhoek waarbij we mochten kijken in de thematische boekjes!
Het was een leerrijk en plezant thema!